Kontrol X1: midi controller

Nieuw binnen de Kontrol X1 midi controller van Native Instruments. Samen met Traktor een mooie combinatie voor DJ gebruik. Je kan de controller gebruiken in combinatie met tijdcode setup; mixer, 2 draaitafels of cd spelers, audio interface en computer, maar ook met mixer, audio interface en computer. Het idee achter de Kontrol X1 is dat het toetsenbord van de computer  niet meer gebruikt hoeft te worden. En de meest belangrijke functies van de software zijn inderdaad te bedienen via de Kontrol X1.

De eerste tests overtuigen mij van de werking van het apparaat en het installeren is echt heel simpel, met recht plug & play.  Ik gebruik de controller op dit moment samen met een mixer, iMac en Traktor. Uiteraard is hij ook te gebruiken met andere software omdat er gebruik gemaakt wordt van het midi protocol.