Worldcup 2010 Twitter replay

Hoewel we deze dagen vaak met de bekende blauwe walvis worden geconfronteerd (het scherm waarop Twitter meldt ‘over zijn capaciteit’ te zijn), blijft het een interessant medium bij grote gebeurtenissen en evenementen. Nederland domineerde de laatste tijd het wereldwijde Twitterlandschap met diverse debatten en verkiezingen. Nu is het de beurt aan het WK voetbal, dat onder Twitteraars uitgebreid besproken wordt.

Om hun Tweets voor anderen zichtbaar te maken, voegen Twitteraars zogenoemde ‘hashtags’ aan hun Tweets toe. Hiermee geven Twitteraars aan waar hun Tweets over gaan. Populaire hashtags tijdens de wedstrijd Nederland – Denemarken waren bijvoorbeeld 1-0, 2-0, eigen doelpunt, hup holland hup, ned (Nederland) en den (Denemarken). De Engelse krant The Guardian heeft nu iets leuks bedacht met deze informatie. Op de website ‘World Cup Twitter replay’ kun je iedere wedstrijd via Twitter laten naspelen. Op een tijdbalk zie je de belangrijkste gebeurtenissen tijdens de wedstrijd, zoals een doelpunt, een wissel of een gele kaart. In kleinere en grotere cirkels zie je de verschillende hashtags, die groter of kleiner worden naarmate er meer of minder over wordt getwitterd.

Zo ontstaat een erg leuk beeld van een voorbije wedstrijd. Probeer het zelf op de website van The Guardian.