Eerste stap iTunes in de cloud: iDisk? [update]

Je kan je muziekbestanden die je op je iDisk hebt gezet streamen naar je iPhone/iPod touch. Als je via je browser naar je iDisk gaat of de iDisk app gebruikt kan je daar een mp3 of AAC selecteren en deze afspelen. Door de multitask mogelijkheden in iOS4 blijft deze spelen als je wisselt van applicatie. Je kan de knoppen play, vorige en volgende ook gebruiken.

Nu heeft Apple geen licentieovereenkomst met de platenmaatschappijen voor het streamen van muziek. Nu vraag ik mij dus af: het is mijn muziek, niet die van Apple, ik betaal Apple niet voor de muziek en heb het zelf op mijn iDisk gezet. Waarom is het dan illegaal? Zie bijvoorbeeld het artikel op nu.nl: Apple lanceert ‘illegale’ streamingdienst.

Het belooft in ieder geval heel veel moois voor de toekomst van diensten als iTunes of Spotify. Streamen is erg handig, je muziekbibliotheek wordt beheerd en opgeslagen. Je hoeft je ook niet druk te maken over backups, etc. De streaming optie van iDisk is niets als we de geruchten moeten geloven. De huidige verwachting is dat Apple later dit jaar de iTunes cloud dienst lanceert, op het moment dat ook het 1 miljard $ kostende datacenter in North Carolina is geopend.

Update 26 augustus:
Apple heeft aangekocht dat er 1 september a.s. een Special Event is. Bloomberg denkt te weten dat het om de streaming service gaat. Met deze dienst kunnen televisie shows voor een laag bedrag ($0,99) op de televisie worden bekeken via de iTV. Zie hieronder de uitnodiging voor de pers.

  1 comment for “Eerste stap iTunes in de cloud: iDisk? [update]

Comments are closed.