Traktor & iPad (TouchOSC)

Vanavond geëxperimenteerd met Traktor Pro besturing via de iPad. DJ 2.0 zeg maar. De eerste tests zijn belovend, bidirectioneel verkeer en alles is te besturen. Eén nadeel: geen feedback van de knoppen, het is immers touchscreen.  Nu eerst even de benodigdheden, later de uitleg.

Wat heb je nodig om je iPad te gebruiken om Traktor Pro te besturen:
– Traktor (Pro)
Apple  iPad
OSCulator
TouchOSC
– TouchOSC template (volgt)
– OSCulator config(volgt)
– Traktor config  (volgt)

Er zijn inmiddels bestaande layouts, hierover ben ik niet tevreden en ben er daarom zelf één aan het maken (hiervan zie je de eerste tests in bovenstaande afbeelding). Dit kost erg veel tijd, maar deze zal ik, incl. beschrijving en downloads, op dit blog plaatsen.

  4 comments for “Traktor & iPad (TouchOSC)

 1. Amancio
  22 september 2010 at 17:47

  Hi hoe vorder je met de template. Ben er zelf ook mee bezig namelijk om een 4 deck layout te maken maar moet werken icm met een Xone 4D, dus die standaard beschikbare templates zijn niet echt geschikt. Misschien wat ervaring uitwisselen?

  Mvg, Amancio

  • 22 september 2010 at 18:42

   Ik ben al wel iets verder maar helaas nog niet veel tijd aan besteed. Ervaring uitwisselen is altijd handig! Overigens ben ik met een 2 deck layout bezig.

   Ik mail je even.

   Gerhard

 2. Jan Willem
  12 oktober 2010 at 08:46

  Hi, ik heb gisteravond een poging gedaan alles te installeren. Het lukt mij echter niet om de koppeling te maken tussen OSC en Traktor. Wanneer ik in traktor de Ipad selecteer als divice dan gebeurt er verder helemaal niks. In het instructiefilmpje wordt op dat moment de assignmenttable gevuld…dat gebeurt dus niet bij mij. Iemand een idee waar dat aan kan liggen?

  Stel ik ook nog gelijk ff een andere vraag. Ik heb Traktor geinstalleerd op twee laptops…een apple en een windows machine. Bij het afspelen op de windows machine zit er een ontzettende kraak in de muziek…het is 64-bit apparaat, zou het daaraan kunnen liggen.

 3. 12 oktober 2010 at 21:21

  Hallo Jan Willem,

  Heb jij het tooltje OSCulator ook ingesteld? Zonder gaat namelijk niet werken. OSCulator is de schakel tussen TouchOSC en Traktor, en zorgt dus voor het midi signaal voor Traktor.

  Mbt de kraak op je Windows laptop: zou niet moeten mogen. Afhankelijk wat voor een Apple je hebt, heb je ook 64 bits. Je kan even kijken naar het processor gebruik. Daar ligt denk ik eerder de oorzaak.

  Ik zal binnenkort een tutorial met stap voor stap beschrijving plaatsen incl. de door mij gebruikte templates.

  Succes in ieder geval!

  Gerhard

Comments are closed.