AirPlay

Vandaag eindelijk iOS 4.2 op de iPad. Hiermee kan je vanaf nu ook het nieuwe AirPlay gebruiken. Hiermee kan je muziek en video streamen naar een apparaat. Onder andere Denon, Marantz en JBL komen met apparatuur met AirPlay ondersteuning. Ook Apple heeft al twee apparaten die AirPlay ondersteunen, de Apple TV en de Airport Express.

Het idee is natuurlijk super: vanaf je luie stoel een film of muziek album kiezen op je iPad of iPhone en vervolgens kijken en/of luisteren op je tv/stereo. Maar nu wil ik dit graag gecombineerd zien met Spotify. Neem een premium abonnement voor Spotify en stream alles naar je stereo. Of toch iTunes in de cloud? AirPlay biedt in ieder geval stevige concurrentie voor Sonos wat samenwerkt met Spotify en eigen applicatie.

Het aantal AirPlay geschikte apparaten is nog zeer beperkt, maar ik denk dat dat snel goed gaat komen. Ik kan in ieder geval niet wachten, hoewel ik dat toch nog even ga doen..

Hoe activeer je AirPlay? Klik bij het afspelen van muziek of video op het ‘wifi-achtige’ icoontje en selecteer het afspeelapparaat (zie ook afbeelding boven). Vanaf vandaag is de Apple TV update ook beschikbaar om deze als afspeelapparaat te gebruiken. Het AirPlay icoontje wordt overigens alleen getoond als er geschikte apparaten gevonden worden.