Dropbox ~ Dropquest 2011

Zaterdag 15 januari is Dropbox gestart met ‘The Inaugural Dropquest scavenger hunt‘. Door het beantwoorden van vragen en uitvoeren van opdracht kan je mooie prijzen winnen, maar iedereen die de ‘hunt’ volbrengt krijgt 1GB extra ruimte op zijn Dropbox.

Sommige vragen zijn simpel: 5305404/18681 (antwoord is 284). Maar vervolgens moet je op het forum kijken voor de vervolg stap. Het gevolg: het gehele forum loopt vol met posts, echter los je hier het probleem niet mee op. Je moest namelijk naar post 284.

Een ander voorbeeld:
Na het downloaden van een zip bestand (waarvan je de link in de vorige vraag hebt ontvangen) ontvang je een txt bestand en nog een zip bestand. Om dit zip bestand te openen (Step5.zip) moet je eerst het wachtwoord vinden. In het txt bestand staat de volgende tekst:

Sometimes, I wish Dropbox had a mascot.
38.889, -94.703

38.889, -94.703 is een co├Ârdinaat en als je deze in Google Maps bekijkt zie je de naam van de school waarvan je de mascotte moet vinden.

Maar je bent er nog niet…
In totaal zijn er 29 stappen en zo moest er een sudoku opgelost worden, een kraanvogel gevouwen worden, etc.
Erg leuk opgezet door Dropbox en erg leuk om te doen. Dropbox, bedankt voor de 1GB extra.

Spoiler:
De antwoorden zijn inmiddels op Internet te vinden.