Ben je developer of gewoon een goede Googler?

Van de week las ik een artikel met daarin de volgende vraag aan Scott Hanselman:

Some time in my mind sounds come that Is that I am really a developer or just a good googler. I don’t know what is the answer I am googler or I am developer. Scott Please clear on my mind on this please.

Vrij vertaald:

Ben ik een developer of kan ik gewoon goed code zoeken via Google?

Ik ben het eens met het antwoord van Scott (samengevat):

  1. we ontwikkelen als we ons buiten onze comfort-zone bevinden
  2. als je ergens goed in wilt zijn, dan moet je oefenen
  3. probeer een dag te programmeren zonder te zoeken op Google, vervolgens twee dagen, misschien een week
  4. Denk goed na over het probleem en lees erover. Kopieer niet meteen een oplossing van StackOverflow, kopieer het idee (pattern).
  5. Wees betrokken, ga naar user groups, ontmoet andere developers

Ik ben regelmatig bezig met projecten waarbij de antwoorden makkelijk te vinden zijn, copy, paste, en klaar. Ik kies toch vaak voor een eigen oplossing; zelf bedacht & geschreven. Eerst even de documentatie erbij (de hoe-was-de-naam-van-die-functie-of-class of de hoe-werkt-het-ook-alweer zoekopdracht) en programmeren maar. Uiteraard betrap ik mijzelf ook op het copy & pasten, maar alleen als ik de code begrijp en goed kan toepassen.

Wat ik wel regelmatig doe is het bekijken van code van anderen, puur ter educatie. Hoe pakt een andere developer een bepaalde methodologie aan en kan ik daar iets van leren?

Er zijn uitzonderingen:
Waarom het wiel op nieuw uitvinden? Vaak is er een goede repository te vinden waar je gebruik van kan maken, als deze voldoet en niet ‘bloated’ is, gebruik ik deze en voeg deze toe als submodule.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *